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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Unauthorized Practice of Law Opinion KBA U-62 

Issued: July 2001 

Question: May a for-profit or non-profit corporation draft articles of incorporation for a new 
Kentucky corporation when the drafter has no beneficial interest in the new 
entity? 

Answer: No. 

OPINION 

Drafting articles of incorporation is unquestionably the practice of law.  See KBA U-7. 
Where the drafter is not a beneficial owner of the new entity, the drafter must be an attorney 
licensed in Kentucky or he/she cannot prepare the articles without engaging in the unauthorized 
practice of law. 

Furthermore, corporations are not permitted to practice law in the Commonwealth. 
Kentucky Bar Association v. Tussey, Ky., 476 S.W.2d 177 (1972); KBA U-32; Kentucky Bar 
Association v. Legal Alternatives, Inc., Ky., 792 S.W.2d 368 (1990). 

Note to Reader 
This unauthorized practice opinion has been formally adopted by the Board of Governors 

of the Kentucky Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or 
its predecessor rule).  Note that the Rule provides in part: “Both informal and formal opinions 
shall be advisory only.” 


